torstai 5. toukokuuta 2011

Avajaisten antia



Yleiskokouksen puheenjohtaja Iiris Laitinen nousee puhujankorokkeelle ja toivottaa kaikkien kymmenen koulun osallistujat ja kutsuvieraat tervetulleeksi. Hän selittää lyhyesti Malli-YK:n idean ja toivoo kaikkien saavan tapahtuman kautta ensimmäisen kosketuksensa kansainvälisyyteen. Lyhyen puheen päätteeksi hän kutsuu lavalle Kallaveden lukion rehtori Leena Laukkasen.

Laukkanen toivottaa omalta osaltaan kaikki tervetulleeksi tapahtumaan. Itä-Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Malli-YK –tapahtuma sopii Kallaveden lukion lukuvuoden teemaan ” Vaikuta, välitä, osallistu ja onnistu”. 40 vuoden perinne kansainvälisestä yhteistyöstä ja kuuluminen Suomen UNESCO-kouluihin tekevät Kallaveden lukiosta sopivan paikan tällaiseen tapahtumaan. ”Silloin kun kostonkierteet maailmalla kiihtyvät ja viha voittaa alaa, koulun tehtävänä on entistä voimakkaammin julistaa ihmiselämän arvoa ja opettaa suvaitsevaisuutta”, sanoo Laukkanen. Hänen mukaansa Malli-YK tarjoaa turvallisen paikan opetella suvaitsevaisuutta, yhteisöllisyyttä, joustamista, esiintymistä ja rohkeutta. Puheensa loppuun Laukkanen siteeraa Martti Rossin sanoja:

”Kaikki muuttuu

– vaan ei itsestään

Sinä muutat kaiken

– vaan et yksinään.

Kaikki muuttuu

kun moni

tarttuu asiaan

ja auttaa

ikuisesti

muuttuvaista

muuttumaan.”



Kallaveden lukion lauluyhtye esittää Michael Jacksonin We Are The World –kappaleen ja poistuu lavalta aplodien saattelemana. Musiikkiesityksen jälkeen Tuija Sarvi esittää YK-liiton tervehdyksen. Hän kertoo Malli-YK:n historiasta ja on iloinen siitä, että tapahtuma järjestetään nyt Itä-Suomessa ja Kuopiossa ensimmäistä kertaa hankehistorian aikana. Sarvi toivoo myös jatkuvuutta tapahtumalle. Kuopion yleiskokouksen pääsihteeri Johanna Pasanen vuorostaan uskoo, että kokouksessa kaikkiin pulmiin löytyy sovinnollinen ratkaisu. Hän myös toivoo, että jokainen delegaatti on käyttänyt hyväkseen kaiken annetun suunnitteluajan. Viimeisenä ennen avajaisten päättymistä lauluyhtye palaa lavalle esittämään kappaleen Hand In Hand.


Lukki Virtanen

Kuvat Janna Pöyhönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti